Info voorstellingen

De school- en theatervoorstelling De Scheepsjongens van Bontekoe is uitgebracht door Stichting MAZZA! uit Hoorn. Het in Nederland beroemde jeugdboek van Johan Fabricius vormt daarbij de basis van het verhaal. De voorstelling kan gezien worden als een karakteristiek stukje erfgoed en is met veel succes gespeeld op diverse basisscholen en in theaters in Noord-Holland. Daarnaast past de voorstelling uitstekend binnen het thema van de Kinderboekenweek 2021 ‘worden wat je wil’.

De voorstelling is gemaakt voor schoolkinderen in de leeftijd tussen 6 en 12 jaar. Maar de vele liedjes, het speelse decor en het aanstekelijk spel van de drie acteurs maken de voorstelling ook voor volwassenen tot een feest.

De voorstelling wordt aangeboden inclusief licht&geluid en eigen techniek en duurt 50 minuten. Een lesbrief en/of nagesprek met de kinderen behoren tot de mogelijkheden. De voorstelling is het hele jaar te boeken voor basisscholen, instellingen, theaters, musea en festivals. Prijs en speelmogelijkheden zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Op dit moment zijn er (nog) geen openbare voorstellingen. Door de verruiming van de verschillende speelmogelijkheden wordt een tournee langs basisscholen voorbereidt.

Er is op verzoek een korte preview beschikbaar.

vlnr Sander Huisman, Gerard Venverloo, Karlijn Vriend – Foto: Thomas Franke